Näyttämötaiteella oli koulussa vankka perinne. 1964 Viljo Tervonen ohjasi näytelmän Santavuoren ilta, joka esitettiin koulun pohjalaisessa illassa. Seuraavina vuosina vietettiin vielä karjalaista iltaa ja savolaista iltaa.
Koulun näyttämövarustus oli kehno. Näyttämöä oli 1957 laajennettu syvyyssuunnassa, mutta suuri se ei ollut vieläkään. Voimistelusalin katossa korkealla oli pari heikkoa himmennettävää spottia.
Klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi.
Joka joulu oli hieno näytelmä joulujuhlassa jumppasalissa ja mm. tiernapojat, joissa olin itsekin "Mänkkinä"! Samoin tietysti lopuksi piirileikkejä kaikille! Oppilaista muistan mm. esim. laulaja Piipponen, kirjailija Mikkola, tanssija Koski, taiteilija Susiluoto ja kirjoittajat Lumme ja Tarkka. Koulussa oli paljon lahjakkaita eri alojen oppilaita ja urheilijoita ja hieno rehtori Knuuttila, joka pani minutkin vilkkaan oppilaan kuriin!:) JS
VastaaPoistaAina hieno joulunaytelma! Olin itse usein prinsessana, opettaja Seija Vihman puvustamana ja ehostamana vuosina 1966-1968. Ohjelman lopussa poloneesi ja ikimuistettava "Maa on niin kaunis"! Kiva kun huomasin Paven blogin taalla Kanadassa! Viimeksi koulussa vierailulla v. 2019 kun molemmat luokat, A ja B, viettivat riemuylioppilasjuhlaa, nyt siitakin jo 55 vuotta aikaa! Kiitos Pave!
VastaaPoistaKiva, että huomasit. Kyllä ne näytelmät olivat kivoja. Voisi tuo ilmaisutaidon lukiokin tehdä jonkun Topeliuksen satunäytelmän! Osaisivatkohan ne? Epäilen vain. Puitteet ovat nyt aika hienot. Vähäkallion luomus on hienosti entisöity ja uudistettu. Entinen aika ei palaa. Kyllä me olemme ihan eri planeetalta nykyisiin oppilaisiin verrattuna. Terveisiä vain sinne Kanadaan Pavelta.
Poista